Jöröä rakkautta

Parisuhdeasiat ovat nyt tapetilla mediassa. Terapeuttikin kantaa kortensa kekoon. Viksu pärjää tamperelaisessa suhteessa näillä ohjeilla.

Tamperelaiselle on osattava puhua oikein. ”Toi” tarkoittaa rakasta. Kun tamperelainen puhuu mielitietystään, kutsuu hän tätä hellittelynimellä ”toi”. Kun aviomies saa kutsumanimen meirän miäs, pitäisi hänen tietää olevansa arvostettu ja rakastettu perheen pää. ”Toi muijani on sellainen läpipasko, että kaikki mitä se syä, tulee toisesta päästä pihalle.” (Rakas puolisoni on ihanan hoikka.) ”Toi meirän miäs on hirveen pihi, mitään et sais ostaa.” (Arvostan puolisoani kovasti, koska hän huolehtii perheemme taloudesta.)

Näe arjen rakkaus. Kun tamperelainen suostuu odottamaan sovituskopin ulkopuolella viisi minuuttia, paijaa häntä lujasti. Kyse on tosi rakkaudesta.

Näe arjen rakkaus, osa 2. Kun tamperelainen antaa sinun käyttää sitä kittanaa Ilveksen pelitakkia julkisesti kauppareissulla, se on menoa. Paijaa häntä yhtä hempeästi kuin halasit vierasta ihmistä Keskustorin suihkulähteellä vuonna 1995 Suomen voittaessa jääkiekon maailmanmestaruuden.

Jos on tullut töppäiltyä, ole umpirehellinen. Kotiin kannattaa palata vasta kun toinen alkaa huolestua.

Jos huomaat käyttäväsi sanontoja: ”Aina sää teet tollai”, ”Mitä sää ny taas?”, ”Eksää millään opi?” tai ”Mikä sua oikein vaivaa?” niin vaihda levyä. Kokeile seuraavia, saat enemmän rakkautta. ”Kukin taaplaa tyylillään”, ”Tossa sää osuit kyä naulan kantaan”, ”Sasse” ja ”Näin on näreet”. Koko parisuhteen saat uudelle raiteelle vain kahdella sanalla. ”Oot oikeessa.”

Huomaa pienet vihjeet tamperelaisen pyrkiessä läheisyyteen. ”Mentäskö tänään saunaan?” ”Sää oot käyny pulissa.” ”Missä meidän imuri on?” ”Tää sun pullas on melkein kuin äireen nisu.” ”Oisko kevät tulossa?”

Kun tamperelainen alkaa puhua sitoutumisesta, kannattaa olla tarkkana. ”Mää otin sullekin oman lottorivin.” ”Mullon muutes Ilveksen kausari.” ”Lähekkö völjyyn Tammelantorille?” ”Mää toin sullekin mustaa jollei sua haittaa tästä samasta paprusta syärä?” ”Ooksää huomannu, että tossa lintulaudalla käy nykyään kaks kurrea?”

Tamperelaisen kanssa tasa-arvoasiat ovat mutkattomia. ”Haeksää mulle pullon kaljaa, niin mää tyhjään ton mökin puuvessan?"
”Heitäksää mut Tayssiin niin mää pyäräytän ton meidän mukulan maailmaan?”

Ja lopuksi, kun tappelukaveruutta ei kiistä enää kukaan. ”Otetaanko kuule viärekkäiset paikat tualta Kalevankankaalta?”

Kirsikka Arkimies